Waarom is Linkbuilding nog steeds belangrijk in 2023?

2023-07-05
Adbull

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO waarbij je verwijzingen (ofwel links) naar je website verzamelt. Er zijn veel bedrijven die zich hierin specialiseren en de linkbuilding prijzen verschillen hier nogal in. Het heeft verschillende voordelen, zoals het verbeteren van je positie in de zoekresultaten, het verhogen van organisch en verwijzend verkeer, en het vergroten van de autoriteit van je website door externe en interne links. In dit blogartikel leer je meer over linkbuilding, de verschillende strategieën die je kunt gebruiken, en het verschil tussen interne en externe links.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding probeer je continu links te krijgen van andere webpagina’s naar jouw eigen website. Adbull is een linkbuilding bureau die zich hierin specialiseert. Dit is een belangrijke activiteit om de zichtbaarheid en populariteit van jouw website te vergroten. Met een link, zoals een hyperlink of verwijzing, kunnen mensen eenvoudig van de ene website naar de andere gaan. Dit helpt hen om verschillende webpagina's te verkennen. Maar niet alleen mensen gebruiken links, zoekmachines volgen ze ook en bezoeken de pagina's waar ze naartoe leiden. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van een website.

Waarom Linkbuilding?

Linkbuilding is een cruciaal aspect van SEO. Het houdt in dat je actief werkt aan het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. Zowel SEO-specialisten als content marketeers maken vaak gebruik van de term linkbuilding om dit proces te beschrijven.Binnen SEO is content de kern van je strategie, terwijl backlinks de basis vormen. Een SEO-tekst met geen backlinks zal vrijwel onopgemerkt blijven door zoekmachines zoals Google, en een backlink op zichzelf heeft weinig waarde als je geen inhoud op je pagina hebt.

Betere zoekresultaten in google

Als je meer autoriteit hebt, word je beter gevonden in Google. Het doel van externe linkbuilding is om de autoriteit van je website te vergroten. Dat betekent dat je website meer waarde krijgt. Je kunt dit bereiken door links te krijgen van andere relevante websites die naar jouw website verwijzen. Niet alle links zijn even nuttig, de kwaliteit van de link is erg belangrijk voor Google. Hoe beter de kwaliteit, hoe waardevoller de link is. Als je regelmatig betrouwbare links plaatst, zal de autoriteit van je website toenemen. Daardoor word je beter gevonden in Google.

Goed voor je bedrijf

Linkbuilding kan goed zijn voor je merk. Vroeger ging alles over het gebruik van de juiste zoekwoorden. Maar nu is het belangrijk om een sterk merk op te bouwen dat betrouwbaar en bekend is. Sommige mensen zeggen dat het bouwen van een merk belangrijker is dan linkbuilding, maar in de praktijk is dat vaak niet zo.